Vi söker en vikarierande bibliotekarie

Nu söker vi efter dig som vill ha ett inspirerande jobb, tillsammans med oss på Säters bibliotek. Vi söker en vikarierande bibliotekarie som är serviceinriktad, social och ansvarstagande. Vi erbjuder en inspirerande plats full av berättelser, teknik och möten.

Säters biblioteks logga, text: Vill du jobba med oss?

På Säters bibliotek arbetar vi utifrån Kulturnämndens vision och uppsatta mål för folkbiblioteksverksamheten. Målen innefattar att stärka demokratin och motverka utanförskap i samhället, främja läsning och främja medie- och informationskunnighet för alla. Vi arbetar utifrån devisen Alla ryms, och vi arbetar för att biblioteket ska spela en viktig roll i lokalsamhället.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår att ge ett välkomnande bemötande till våra besökare och hjälpa till att hitta rätt i bibliotekets utbud. Vi erbjuder en arbetsplats där du är välkommen att vara kreativ och vi ser gärna att du är intresserad av litteratur, digital teknik och skapande. Vi förutsätter att du liksom vi sätter besökaren i centrum. Ditt uppdrag är att med fantasi och kunskap vara med och driva ett angeläget bibliotek.

Säters bibliotek har startat upp ett Fixotek, alla besökares rum för skapande, experimenterande och lärande. Vi arbetar dessutom med uppstarten av ett DigidelCenter, en plats dit människor kan vända sig för att få stöd kring digitala tjänster, komma igång med internet, hittar rätt bland alla appar eller andra frågor i den digitala vardagen.

I arbetet ingår tjänstgöring i bibliotek och Fixotek samt kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.

Kvalifikationer
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du talar, läser och skriver svenska flytande, behärskar engelska och det är positivt om du kan fler språk. Du har mycket god datorvana och ett intresse för digitala tjänster.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan vara bekväm att möta biblioteksbesökarna och svara på olika frågor kring bibliotekets utbud. Du ska vara serviceinriktad, du kommer att ha besökarna i fokus. Du ska tycka om att delta i en arbetsgrupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Läs mer om tjänsten och ansökan.

den 19 december 2019