Vi söker en kreativ barn- och ungdomsbibliotekarie

Vi söker dig som också tycker att ett kreativt arbete tillsammans med våra barn och unga är världens bästa jobb.

Legofigurer som håller upp pappersskyltar med texten: Vill du ha världens bästa jobb?

”Vi har ju världens bästa jobb!” Det var den självklara kommentaren nu när vi söker en till kollega. Så nu undrar vi, vill du vara med oss på jobbet?

Vi söker dig som också tycker att ett kreativt arbete tillsammans med våra barn och unga är världens bästa jobb.

Vi har byggt upp ett Fixotek där vi tillsammans vidgar bibliotekets hjärta, genom kreativt skapande, berättande, experimenterande, digital teknik och lärande.

Vad du kan skapa tillsammans med oss utifrån vårt läsfrämjande mål är vi mycket nyfikna på. Blir du nyfiken på oss också så är du varmt välkommen att höra av dig!

Sök jobbet via vår rekryteringstjänst.

På Säters bibliotek arbetar vi utifrån Kulturnämndens vision och uppsatta mål för folkbiblioteksverksamheten. Målen innefattar att stärka demokratin och motverka utanförskap i samhället, främja läsning och främja medie- och informationskunnighet för alla. Vi arbetar utifrån devisen Alla ryms, och vi arbetar för att biblioteket ska spela en viktig roll i lokalsamhället.

Vi förutsätter att du liksom vi sätter besökaren i centrum. Ditt uppdrag är att med fantasi och kunskap vara med och driva ett angeläget bibliotek. Du som medarbetare har stora möjligheter att utvecklas och påverka i verksamheten.

Vi bjuder in besökare att vara delaktiga och arbetar med eget skapande i en både digital och analog miljö. Vi kombinerar berättande, skapande, experimenterande, digital teknik och lärande för att stärka människor och vidga vår gemensamma världsbild. Vårt nyskapade Fixotek kommer att vara en del av dina verktyg för det läsfrämjande arbetet med barn och unga i Säter.

Besök gärna våra sociala medier och webb för att läsa mer om vad vi erbjuder dig och vad du kan erbjuda Säters bibliotek.


Arbetsuppgifter
Med utgångspunkt i bibliotekets läsfrämjande uppdrag vill vi spela en viktig roll i samhället. Du arbetar i nära samarbete med övriga medarbetare för att inspirera barn och unga till att berätta, läsa, fantisera, lära, lyssna och skapa. Vi kompletterar varandra med våra ansvarsområden och kompetenser inom exempelvis medie- och informationskunskap, integration och läsfrämjande för personer med funktionsvariationer. Vi tror på ett öppet klimat för att skapa och utveckla nya arbetssätt för att uppnå våra mål.

Vi tror att du trivs med samarbete i olika former och har en vilja att dela med dig av dina kunskaper. Vi ser också att du är en kreativ person som intresserar dig för andra människor och har en god förmåga att ge ett gott bemötande. För att nå barn och unga kommer du också att jobba med marknadsföring, kommunikation och uppsökande verksamhet.

I arbetet ingår mediehantering, tjänstgöring i bibliotek och fixotek samt kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.


Kvalifikationer
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha erfarenhet av arbete med barn och unga och det är meriterande med pedagogisk utbildning eller erfarenhet.


Personliga egenskaper
Din känsla för bemötande och samarbete med barn och unga är självklar, och att arbeta tillsammans med barn och unga är något som är mycket givande för dig. För att du ska trivas så tycker du om att samverka samtidigt som du jobbar självständigt, du är också utvecklingsbenägen och pedagogisk. Dina IT-kunskaper är goda och ditt intresse för digital delaktighet är självklar. Du tycker om att arbeta i projektform och är strategisk. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2018-04-08
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överrenskommelse

Sök jobbet via vår rekryteringstjänst.

Kontaktinformation
Pia Eskola
Bibliotekarie, verksamhetsledare
0225-55 267

Anette Stengård
Förvaltningschef, kultur
0225-55 134


Säter, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Staden ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer - Falun-Borlängeregionen ligger inom 20 minuters bilresa, flygplats finns runt hörnet och till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Att bo i Säter är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. I Säter hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid.

Taggar:

den 16 februari 2018