Sommar på Säters bibliotek!

Kolla in vad vi har för oss på biblioteket i sommar! Det blir gosedjursövernattningar, Sommarboken-klubb, popup-bibliotek i Säterdalen och vi delar ut ett fullspäckat häfte med tips på sommaraktiviteter.

Natt på biblioteket

Lämna in ett gosedjur på spännande övernattning hos oss på biblioteket! Din gosiga kompis kommer att få göra en massa bus och äventyr tillsammans med de andra gosedjuren. Elefanten Elsa, Lejonet Lena och Apan Arnold kommer att vara med hela natten och försöka hålla reda på allt bus, kommer det att gå?!

När du lämnar in ditt gosedjur får du också låna hem en bok som du kan läsa tillsammans med en vuxen, precis som vi kommer att göra med gosedjuren. När du hämtar gosedjuret dagen efter får du ett häfte med bilder så att du kan se vilka spännande upptåg alla nattgäster har hittat på under övernattningen!

Vi kommer att ha två övernattningar i sommar:

Onsdag 30 juni, ditt gosedjur kan lämnas in till biblioteket kl 12-18. Ingen föranmälan behövs. Hämta din kompis på torsdagen, vi har öppet kl 12-16. Det går också bra att hämta på fredagen, vi har då öppet kl 12-18.

Onsdag 11 augusti, ditt gosedjur kan lämnas in till biblioteket kl 12-18. Ingen föranmälan behövs. Hämta din kompis på torsdagen, vi har öppet kl 12-16. Det går också bra att hämta på fredagen, vi har då öppet kl 12-18.Sommarboken-klubb

Är du 8-12 år? Vill du vara med i en rolig klubb i sommar? Kommer du att läsa någon bok? Vill du tipsa andra om superbra böcker? Var med i vår Sommarboken-klubb!

Du får en helt egen Sommarboken-påse som du kan bära dina böcker i hela sommaren! Påsen kommer vara fylld med roliga saker som pysselhäfte, bokmärke, boktipstidning och ett häfte fullt med roliga tips på saker att hitta på under sommarlovet. Du får också välja en bokpresent att lägga i påsen. (Begränsat antal påsar, 50 st.)

Du som är med i Sommarboken-klubben får lämna in boktips till biblioteket hela sommaren. När du kommer till biblioteket så kopierar vi framsidan på boken du vill tipsa om och så sätter vi upp tipset på väggen i en slingrig bokorm som byggs på under hela sommaren!

I slutet av sommarlovet träffas vi och fikar och pratar om de böcker vi läst under lovet!

Vill du vara med i Sommarboken-klubben? Kom till vårt popup-bibliotek i Säterdalen tisdag eller onsdag 22-23 juni, kl 11-15. Då får du också vara med och göra din egen Sommarboken-pin. Det går även bra att anmäla sig hos Säters bibliotek och hämta sin Sommarboken-påse där, anmälan öppnar 24 juni. Vi kan skicka påsen till biblioteken i Gustafs och Stora Skedvi om du vill hämta den där.Popup-bibliotek Säterdalen 

Säters bibliotek flyttar ut i det vilda! Kom och hälsa på oss i Säterdalen under två dagar i juni.

Vi kommer att ta med spännande sommarböcker, roliga Fixotekslådor att testa på och låna hem och dela ut vårt sommarhäfte som är fyllt med tips på aktiviteter för barn och unga. 

Du som är 8-12 år kan anmäla dig till Sommarboken-klubben, få Sommarboken-påsen och vara med och göra din egen Sommarboken-pin!

Var? Säterdalen

När? 22-23 juni, kl 11-15Skapa stop-motion från manus till färdig film!

Gula och röda fyrkanter, en filmremsa, en Lego-figur och en play-knapp tillsammans med tre ugglor. Text som säger "Skapa stop-motion från manus till film i sommar! Grupp 1: 9-12 år, grupp 2: 13+. Anmäl dig till bibliotek@sater.se eller ring 0225-55186.

Gillar du film, Lego eller är nyfiken på stop-motion? Kom och bygg och filma med oss i sommar!

Grupp 1: ålder 9-12
Tisdag 29/6 och torsdag 1/7, klockan 13-15

Grupp 2: ålder 13+
Tisdag 6/7 och torsdag 8/7, klockan 13-15

Anmäl dig på Säters bibliotek 0225-55 186, bibliotek@sater.se. Begränsat antal platser.Sommarhäftet 

Ett spännande häfte fullpackat med tips på roliga saker att hitta på under sommarlovet! Vad sägs om att träffa dinosaurier i Säterdalen, skapa ett pennskrin eller kanske rita serier? Häftet finns att hämta på biblioteken i Säter, Stora Skedvi och Gustafs hela sommaren.

Kom ihåg att titta på vår webbplats för att se de olika bibliotekens aktuella öppettider.
Har du frågor om något? Ring, maila eller kom in till oss på biblioteket!

Håll också utkik på våra sociala medier i sommar:
Instagram: @satersbibliotek
Facebook: Säters bibliotek

Taggar:

den 21 maj 2021