Information om bibliotekets tjänster

Vi behöver alla ta vårt ansvar för att att minska smittspridningen, vänligen följ råden från Folkhälsomyndigheten och ta hand om varandra. Läs mer om vad Säters bibliotek gör för att hjälpa till.

Biblioteket gör följande i höst:

  • Vi förlänger lånetider på böcker till 6 veckor och dvd/tv-spel/tidskrifter till 4 veckor. Du kan låna om genom att logga in här på webben, alternativt ringa (0225-55 186 under Säters biblioteks öppettider) eller maila (bibliotek@sater.se)

  • Utökar antalet e-bokslån. Du kan nu låna 3 e-böcker (inklusive e-ljudböcker) per 7-dagarsperiod.


  • Vi ställer om till främst digitala arrangemang - se mer i kalendern.


  • Boken kommer - hemleverans och avhämtning takeaway av böcker för dig som inte kan ta dig till bbilioteket eller inte vill komma in. Kontakta ditt närmaste bibliotek under ordinarie öppettider. Läs mer om Boken kommer hemleverans och avhämtning av böcker.


Behöver du låna om böcker, så kontakta oss så hjälper vi dig. Du kan låna om genom att logga in här på webben, alternativt ringa (0225-55 186 under Säters biblioteks öppettider) eller maila (bibliotek@sater.se).

Lån av böcker

Tänk på att det går bra att logga in och reservera böcker, så kan du enkelt komma in och låna dem när du har fått ett meddelande att boken finns att hämta på biblioteket.

Det går också bra att kontakta oss så kan vi hjälpa till att leverera ut böcker utanför biblioteket.

Om du har en anhörig som kan hämta böcker åt dig, kontakta oss så går vi igenom hur det går till och hjälper dig med det.

Om du behöver hjälp med hemleverans av böcker är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Så hjälper vi dig att få tillgång till böcker. 

Tänk på att det alltid går att låna:

Här på vår webb hittar du allt vi har att låna hem från biblioteket. Vi har förutom en massa spännande berättelser i bokform också film och tv-spel. I Fixoteket finns pussel, sällskapsspel och robotar som man kan låna med sig hem.

Här finns fler tips på hur du kan använda digitala resurser för att umgås och underhålla dig.

Idag är det viktigt att tänka på vad vi delar för information

Informationsflödet på sociala medier kan vara enormt och innehålla både säker, relevant och viktig information men det är även lätt att upptäcka sensationell, känsloväckande desinformation.

Tänk igenom innan du delar information

  • Är det sant?
  • Är det en gammal nyhet?
  • Vem är avsändare?
  • Vad är avsikten?
  • Jämför med andra källor!

Använd dig av myndigheters information för aktuell information

Målgrupp:

Taggar:

den 16 mars 2020