Biblioteken i Säter håller öppet med begränsad service.

Använd i första hand bibliotek.sater.se eller kontakta oss per telefon och e-post för omlån, reservationer och utlämning av lån samt utskrifter eller bokning av datortider. Du behöver göra ditt besök så kort som möjligt, max 15 minuter. Tänk på att hålla avstånd, använda handsprit och tvätta händer. Max 8 besökare i lokalen samtidigt.

Nya restriktioner på Säters bibliotek. Bild jag håller avstånd.

För att minska risken för smittspridning är det viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens och Region Dalarnas rekommendationer.

Det här gör Säters bibliotek för att minska risken för smittspridning.

• Du behöver göra ditt besök så kort som möjligt, max 15 minuter. Låna, hämta reservationer och återlämna medier.

• Vi tillåter endast 8 personer i bibliotekslokalen på samma gång.

• Vi begränsar våra öppettider, se aktuella öppettider för våra tre bibliotek.
    Vi kan tyvärr inte erbjuda självservice på förmiddagen på Säters bibliotek under denna period.

• Vi tar bort i stort sett alla sittplatser.

• Biblioteken kan tyvärr inte fungera som en mötesplats just nu.

• Du kan boka dator i 15 minuter för viktiga ärenden. Personalen kan ej hjälpa till vid datorerna.

• Vill du inte komma in på biblioteket? Hör av dig till oss på biblioteket så hittar vi en lösning, läs gärna mer under Lån av böcker nedan.

• Vi förlänger lånetider på böcker till 6 veckor och dvd/tv-spel/tidskrifter till 4 veckor. Du kan låna om genom att logga in här på webben, alternativt ringa (0225-55 186 under Säters biblioteks öppettider) eller maila (bibliotek@sater.se)

• Utökar antalet e-bokslån. Du kan nu låna 3 e-böcker (inklusive e-ljudböcker) per 7-dagarsperiod.

• Vi ställer om till främst digitala arrangemang - se mer i kalendern.

• Boken kommer - hemleverans och avhämtning av böcker för dig som inte kan ta dig till biblioteket eller inte vill komma in. Kontakta ditt närmaste bibliotek under ordinarie öppettider. Läs mer om Boken kommer hemleverans och avhämtning av böcker.

Behöver du låna om böcker, så kontakta oss så hjälper vi dig. Du kan låna om genom att logga in här på webben, alternativt ringa (0225-55 186 under Säters biblioteks öppettider) eller maila (bibliotek@sater.se).

Lån av böcker

Tänk på att det går bra att logga in och reservera böcker, så kan du enkelt komma in och låna dem när du har fått ett meddelande att boken finns att hämta på biblioteket.

Det går också bra att kontakta oss så kan vi hjälpa till att leverera ut böcker utanför biblioteket.

Om du har en anhörig som kan hämta böcker åt dig, kontakta oss så går vi igenom hur det går till och hjälper dig med det.

Om du behöver hjälp med hemleverans av böcker är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Så hjälper vi dig att få tillgång till böcker.

Tänk på att det alltid går att låna:

Här på vår webb hittar du allt vi har att låna hem från biblioteket. Vi har förutom en massa spännande berättelser i bokform också film och tv-spel. I Fixoteket finns pussel, sällskapsspel och robotar som man kan låna med sig hem.

Här finns fler tips på hur du kan använda digitala resurser för att umgås och underhålla dig.

Idag är det viktigt att tänka på vad vi delar för information

Informationsflödet på sociala medier kan vara enormt och innehålla både säker, relevant och viktig information men det är även lätt att upptäcka sensationell, känsloväckande desinformation.

Tänk igenom innan du delar information

• Är det sant?
  • Är det en gammal nyhet?
  • Vem är avsändare?
  • Vad är avsikten?
  • Jämför med andra källor!

Använd dig av myndigheters information för aktuell information

För information på andra språk, besök krisinformation.se, där det finns samlad information från svenska myndigheter.

Om Covid- 19 på andra språk

Även hos folkhälsomyndigheten kan du längst ned på sidan hitta information om covid- 19 på olika språk.

Om Covid- 19 på andra språk

Behöver du få informationen uppläst, på tecken språk eller på lättläst svenska.

Lättläst, uppläst och teckenspråk om Covid- 19

Taggar: