Bertil Bribert – Konstutställning 6 maj - 8 juni

Utställning

Utställningen är över

06 maj fredag 2022
08 juni onsdag 2022
2022-05-06 till 2022-06-08.
Plats Kulturhörnan Säters bibliotek

En glimt från en säterbo, en familj och en plats. Konstutställning på Kulturhörnan, Säters Bibliotek.

Minns du blomsteraffären Briberts blomsterhandel i Säter som drevs av Bertil och Britta Bribert?
Bertil målade naturmotiv och blommor för intresse och avkoppling och visade gärna sina målningar i affärens skyltfönster. Utställningen visar Bertils målningar samt gamla fotografier och släkthistorier.
Utställningen görs till minne av människorna som höll bygden levande med öppna affärer och den berättar även historien om kvarteret Hammaren 5 i Säter. Det var till detta kvarter Brittas morföräldrar kom 1906, inflyttade från Forsmark i Uppland. Under ett helt sekel drev familjen handelsträdgård i Säter. Många säterbor var anställda och arbetade i företaget.
Har du egna minnen? Skriv gärna i utställningens gästbok!

Tack till:

Christer Jonsson, som lånat ut Bertil Briberts målningar och som är initiativtagare till konstutställningen. Christer hade Jonssons klädaffär i Säter och köpte slutligen fastigheten på Östra Långgatan 8 av Briberts.

Ulla Widell och hennes bror Owe Jacobsson båda brorsbarn till Britta Bribert,  som lånat ut konst, fotografier och delat med sig av sin familjehistoria.

Fredrik Jacobsson, son till Owe Jacobsson, som lånat ut sin högskoleuppsats om C.E Lindberg, Trädgårdsmästare vid Forsmarks herrgård som flyttade till Säter 1906.

Utställningen pågår 6 maj – 8 juni i Kulturhörnan, Säters bibliotek.

Utställningen är öppen under bibliotekets ordinarie öppettider

Bilden visar en målning av ett naturlandskap, signerat Bertil Bribert