Bästa sommaren på Säters bibliotek!

Utställning

11 juni måndag
15 augusti onsdag
2018-06-11 till 2018-08-15.

Under hela sommaren (kolla bara våra öppettider!) har vi massor av aktiviteter på biblioteket.

Kom hit och läs, låna, spela, titta, lek och skapa - det finns något för alla. Hur vill du att din bästa sommar ska se ut?

Fasta tider är måndagar och onsdagar kl 15-17, annars får ni fråga i lånedisken så plockar vi fram det ni vill prova! Barn tar med sig en vuxen. Följ oss på Instagram och Facebook för att se mer detaljer.

I Fixoteket kan du använda allt från 3D-pennor till OSMO. Testa kalligrafi, texta snyggt, skapa din egen bullet journal eller undersök hur LitteBits, SAM eller kretsar fungerar. Låna hem MakeyMakey och spela trummor med bananer eller gör ett äventyr tillsammans med BlueBot. Bara fantasin sätter gränser.

För regniga dagar har vi såklart böcker i överflöd, kolla in den nya Feelgood-hyllan och glöm inte e-böcker/e-ljudböcker för de där söndagarna då vi råkar ha stängt och du bara måste läsa nästa delen i serien du började med i fredags. Låna sällskapsspel och vinn i Monopol, ta tåget över hela världen i Ticket to Ride eller boka kompisarna en hel helg och gå all in med Harry Potter - Hogwarts Battle Co-Op Game.

För sommarkvällar i soffan finns mängder av filmer, låna DVD på plats i bibblan eller streama gratis från Cineasterna - valet är ditt. Om du istället gillar att läsa i hängmattan har vi tidningar och tidskrifter, både i papper och digitalt via PressReader. Det kan inte gå fel, och krånglar det kan du alltid komma till oss så gör vi vårt bästa för att fixa det.

Låna tv-spel till barnen, barnbarnen eller varför inte till dig själv - vi har spel till Nintendo Switch/Wii U, Playstation 4/3 och Xbox One/360. Om vi inte har det du längtar efter, lägg ett inköpsförslag! På datorerna kan du surfa och skriva ut gratis (max 10 sidor/dag) men du kan också visa familjen eller kompisarna vad du byggde i Minecraft eller redigera fotografier.

Kort sagt - vi har allt för att du ska kunna skapa din bästa sommar på Säters bibliotek :)

Feelgood

1. Julia och Jack

Av: Lönnqvist, Anna