Säterstampen 2018

Arrangemang

Lördag 11 augusti förflyttar vi oss 100 år tillbaka i tiden. Följ med på en resa bland gårdar, gatorna och i vimlet med hästar, sång, musik, dans och skådespel.

På bibliotekets bakgård bjuder vi in till att Skapa nytt av gammalt. Material och verktyg finns på plats men ta gärna med dig eget. Öppen verkstad för alla åldrar, barn tar med sig en vuxen.

Kasta hästsko, spela kula eller gå på styltor är några av de barnaktiviteter som också finns på vår bakgård under dagen.

I Kulturhörnan på biblioteket pågår utställningen: Från slitet och bortglömt till vackert och brukbart.

Kuddar tillverkade av äldre broderier och flamskvävnader av Birgitta Persson, kuddmakerska Falun.

Fyra generationers bröllopsklänningar av sömmerskan BrittMarie Nilsson, Säter.

Utställningen hänger till 1 september.

På gator, torg och gårdar under Säterstampen bjuder handlare från när och fjärran ut sina hantverksprodukter, matvaror och inläggningar, glödstekt sill, knäckäpplen och kolbullar, luffarslöjd och lotterier. Här finns allt för hungriga magar och knåpvilliga fingrar. En känsla av stark gemenskap, delaktighet och lekfull frigjordhet präglar dagen och alla som är med. Du kan ta en tur med häst och vagn eller en runda med utflyktståget TURiS, och lyssna till positivspelaren Tommy Lundgren. För barnen finns det ponnyridning, lekar och textil återbruksverkstad på bibliotekets gård.

Säterstampen öppnar vår bedårande gamla trästad där gårdsägarna generöst bjuder in till sina lummiga och välskötta innergårdar i en av Sveriges bäst bevarade trästäder. Det finns mängder av programpunkter under dagen.

Säterstampen är en del av Historisk vecka.

.

Taggar: