Julmarknad i Säter på 1:a advent

Målgrupp:

Under julmarknaden har vi på biblioteket massor av aktiviteter. Kom in och värm dig en stund med varm glögg och pepparkakor och se vad som händer här!

Välkomna till Säters bibliotek under julmarknaden söndagen 2:a december. Det händer massor av saker under vårt tak mellan 14-18

Vi bjuder på varm glögg med pepparkakor.

Kom och julpyssla i Fixoteket.

Kulturskolan presenterar:

14.00
Småfolket - sprudlande underhållning
15.00, 16.00, 17.00
Rudolfs julresa med Teater Aktör och Kål Berit Sens.
Barnteater från 3 år. Tysta rummet.
15.30

Kulturhörnan på Biblioteket

• Vi lyser upp Säter – Keramik av kommnens alla 5-åringar. Kom och hitta din egen figur! Skapande skola projekt för förskolan.
• Bokgata – Lokala författare visar upp sina böcker. Birgitta Elvira Holm, Karin Jarl Nydén, Jörgen Dicander, Irene Reenberg, Margareta Sarri, Eva-Lena Bard och Irene Ljungkvist.
• Klurig tipspromenad om böcker och dikter.

Musikprogram
14.00 Och livet kom emot mig – Tonsatta dikter med Eva-Lena Bard och Janne Ahlenius.
15.00 Boktoner. När författarna spelar och sjunger blir det musik! – Karin Jarl Nydén, Elvira Birgitta Holm med hjälp av Erland Nylén.
16.00 Många nu lider i elända stall – Jörgen Dicander sjunger sina julvisor till fiol.
17.00 Säters spelmanslag spelar så taket lyfter.

Nedan hittar du det fullständiga programmet för allt som händer på årets julmarknad:

Rådhustorgets Scen
14.00 Marknaden öppnar.
15.00 Famnen full – Lotteridragning. Lions Club.Stora Skedvi Luciakör sjunger luciasånger under ledning av Anna Lena Olerås. Thomas Bernhardt vid pianot.
15.30 Säter välkomnar nya svenska medborgare och nyinflyttade. Mats Nilsson, kommunstyrelsens ordförande håller tal. Sång av Josefin Staaf Hästö.
16.00 Famnen full – Lotteridragning. Lions Club. Ljus i advent – Kyrkans Barnkör uppträder under ledning av Esther Swarzrock.
16.30 Kulturskolans musikprofil rockar loss.
17.00 Utdelning av Lions uppmuntringsstipendium. Famnen full – Lotteridragning. Lions Club. Marit Ädel med vänner sjunger julsånger.
18.00 Famnen full – Lotteridragning. Lions Club.

Rådhuset
• Möt din kommuns förvaltningschefer i det vackra fullmäktigerummet. Ställ frågor och diskutera!
• Varm glögg och skumtomtar! Julrebus för alla barn!
• Gärdet – Den dagliga verksamheten i Säter säljer egentillverkade saker – fågelhus, påsar, godis...

Utanför Rådhuset
• Prova på bågskytte med Säters Bågskytteklubb bakom rådhuset. 15.30, 16.30, 17.30
Julstämning på Säters sjukhus – Bilder och filmer visas av Mentalvårdsmuseet på rådhusets fasad.

Barnens Rådhustorg
15.00, 16.00, 17.00
Julhälsningar från Säters 6-åringar på rådhusets fasad. Hitta din egen bild! Arrangemang av Mentalvårdsmuseet och Kulturförvaltningen.
• Smyg in i den mystiska halmlabyrinten! Leta tomtenissar! Träffa tomtemor!
• Åk häst och vagn! Klappa tomtens grisar!

Säters Butiker
• Butiksägarna julskyltar traditionsenligt bakom pappersbeklädda skyltfönster. De täcks av 2 dec. Rösta på din favorit! Talong finns i butikerna.

Kulturhörnan på Biblioteket
• Klurig tipspromenad om böcker och dikter.
Musikprogram
17.00 Säters spelmanslag spelar så taket lyfter.

Biblioteket
• Varm glögg med pepparkakor.
• Julpyssel i Fixoteket.

Kulturskolan presenterar
14.00 Småfolket - sprudlande underhållning
15.00, 16.00, 17.00 Rudolfs julresa med Teater Aktör och Kål Berit Sens. Barnteater från 3 år. Tysta rummet.
15.30 Världsmusikorkesterns ungdomar spelar under ledning av Göran Hellgren och Hans Erik Nyström.

Säters Kyrka
11.00 Adventsgudstjänst
12-18 Café i Coriandergården med försäljning av Fairtrade-märkta produkter.
13.30 Pettson, Findus och högsta hönset firar jul – Barnteater med Sven Hedin, Fanny Wistrand och Bengt Kyllinge.
16.30 Kröning av Sätersbygdens Lucia av kyrkoherde Mattias Rådbo. Luciakören medverkar under ledning av Anna-Lena Olerås och Thomas Bernhardt.
18.30 Adventskonsert med Corianderkören, Ceciliakören, Stora Skedvis kyrkokör och Säters manskör samt manskörsorkestern.

Sockenstugan
Öppet Hus med Säters Hembygdsförening
14-18 Kända historiska Säterprofiler – En utställning av Bengt E-son Eriksson. Säter-konst av Åke Lindholm. Premiärförsäljning av årets Sätersmed, böcker och filmer om lokal historia.