Demografi och utveckling i Dalarna

Kommande tillfällen

1. 2022-05-30 18:30 till 19:30.
    30 maj måndag
    Plats Säters bibliotek Kulturhörnan
    Datum 18:30 – 19:30
Visa alla
Kostnad: Gratis
Målgrupp:
Information:

Boka biljetter via sater.se/kultur

Hur fungerar kopplingen mellan demografi och utveckling? Vill du veta mer om vilka omställningar vi behöver göra i framtiden?

DigidelCenter Säter bjuder in till en föreläsning om demografi och utveckling i Dalarna.

Peter Möller är samhällsanalytiker på Region Dalarnas utvecklingsförvaltning samt doktor i kulturgeografi. Peters forskningsintressen är unga, landsbygd, besöksnäring och regional utveckling. Det senare är det han har särskilt fokus på i sin roll som samhällsanalytiker.

I somras antog regionfullmäktige Dalarnas nya regionala utvecklingsstrategi, Dalastrategin. Strategin togs fram i samverkan med kommuner, Länsstyrelsen, civila sektorn, näringslivsorganisationer, Högskolan Dalarna med flera och är en strategi för hela länets utveckling. Inför att strategin togs fram har det gjorts analyser som belyser nuläget och kommande utmaningar i länet. Med utgångspunkt i dessa analyser kommer Peter att berätta om var Dalarna befinner sig idag, vilka utmaningar länet står inför och om hur Dalastrategin är tänkt att svara mot dessa utmaningar.

Gratis föreläsning, boka gratisbiljett för att vara säker på att få plats via sater.se/kultur eller kontakta Säters bibliotek på 0225-55186.

1. 2022-05-30 18:30 till 19:30.
    30 maj måndag
    Plats Säters bibliotek Kulturhörnan