I min ruta

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

13 maj onsdag 2020
29 juli onsdag 2020
2020-05-13 till 2020-07-29.
Plats Säters bibliotek
Målgrupp:

Vi skapar ett kollektivt minnesmärke för våren och sommaren 2020. Vi vill inspirera och uppmana er alla till att delta i skapandet. Alla kan och får vara med!

Många av oss tillbringar just nu mycket mer tid hemma än vanligt och i isoleringen blir behovet av gemenskap tydligare än någonsin. Kan vi i vår egen ”ruta” hitta utrymme för skapande och att uttrycka tankar och ideer på olika sätt?

Kanske hittar du ett eget tema eller en frågeställning som betyder extra mycket för dig just nu? Eller tar du utgångspunkt i ett material du tycker om att arbeta med? Vi vill inspirera och uppmana er alla till att delta i skapandet av Säters kollektiva minnesmärke från våren 2020.
 
Tanken är att ni skapar era verk hemma i de material och tekniker som ni vill använda er av. Om några månader, när vi förhoppningsvis har öppet som vanligt igen, kommer vi att samla in och ta emot era arbeten och på något vis sätta ihop alla rutor/arbeten/skapelser/konstverk till ett kollektivt minnesmärke för våren 2020!
 
Alla kan och får vara med! Väldigt små barn kanske bidrar med bilder av fingerfärg? Andra kanske fotar? Jobbar i textil, trä, tecknar, målar, sprayar, skulpterar, skriver eller något helt annat?
 
På onsdagar publicerar vi någon form av tips och inspiration på facebook, bibliotek.sater.se och Instagram #iminruta20x20, #Fixoteket #Satersbibliotek, håll utkik..! 
Här hittar du Säters biblioteks facebook flöde
 

Gör så här: välj ett material du vill jobba med.
 
Storlek: skär ut, klipp eller avgränsa ytan på annat sätt så att den är 20x20cm.
 
Testa och experimentera bland olika sätt att skapa din ruta!
 
Exempel på material och tekniker: textil (väv, tryck, broderi, applikationer, sticka, virka, återbruk mm), papper, kartong, trä, plast, naturmaterial, återbruk mm. Skriv, fota, teckna, måla, gör mönster och figurer, strukturer, skulpturer, bygg modeller mm.
 
 
Praktiskt:
Inlämning till biblioteket i Säter, Stora Skedvi eller Gustafs senast 17 augusti. Insamlade arbeten ses som en donation till det kollektiva minnesmärket som visas upp i slutet av augusti på biblioteket.
 
Inlämnade verk lämnas inte tillbaka på grund av förvaring och administrering. Verket kan bli tillfälligt eller permanent, hela eller delar av arbetet kan komma att sparas. Du lämnar in din ruta anonymt, namn kommer därmed endast att visas på signerade verk.
Om du signerar din ruta kommer vi att behöva hantera dina personuppgifter, mer info:
Personuppgifter och dataskyddsförordningen
 
 
"I min ruta" kan komma att dokumenteras, visas i sociala medier och eventuellt skickas vidare till Nordiska museets insamling eller liknande projekt:
Coronaviruset i Sverige – berätta för framtiden

Nyligen besökte P4 Dalarna fixoteket för att ta reda på mer om vårt projekt, missade du sändningen kan du lyssna på intervjun via den här länken.
Lyssna på P4 Dalarna med Hanna Nielsen om "I min ruta"

Se en inspirationsfilm om att skapa till minnesmärket. Det är helt upp til dig vad du vill skapa, men här får du några idéer.