Sommarlov på Säters bibliotek

Släpp fantasin & kreativiteten lös! Skapa och läs.

Bok med bil och en hund som tittar ut ur den. Text sommarlov på Säters bibliotek

Boktips på Facebook

Varje fredag kl. 14 publiceras ett barnbokstips som kan läsas ute i gräset i sommar. Boktips som både kan användas i sommarbingon och i sommarboken läsutmaningen.

Här hittar du Säters biblioteks facebookflödeI min ruta 20x20

Vi skapar ett kollektivt minnesmärke för våren och sommaren 2020. Testa och experimentera bland olika sätt att skapa din ruta 20x20cm! På onsdagar publicerar vi tips och inspiration på Facebook. Inlämning senast 17 augusti. Läs mer...Sommarbingo

Tre brickor för läsglädje, kreativt skapande och ny kunskap. Gör uppdrag utan krav. Ingen inlämning och ingen deadline. En rolig grej att göra i sommar!

Antingen hämtar ni er bingobricka på biblioteket eller så kan ni ladda ned bingobrickan som pdf.Sommarboken - läsutmaning med vinst

Ladda upp med bra böcker från biblioteket. Njut av sommaren i hängmattan eller på stranden och läs 3 böcker, så har du chans att vinna fina priser! För vuxna och barn. Ladda ner och skriv ut hemma eller hämta lappen på biblioteken i Säter. Lämna in senast 31 augusti.Tipspromenader

Utmana er i en tipspromenad i sommar! I juni, juli och augusti kommer olika tipspromenader sitta uppe i fönstren på biblioteken i Säter.

Först ut under juni månad har vi denna trevliga tipspromenad hämtad från Rabén och Sjögrens sida Fixa ditt eget Pippikalas!

Vad kan du om Pippi Långstrump? (finns på plats dygnet runt, ses utifrån i bibliotekets fönster)

Facit för sommarens tipspromenader

Tipspromenad juli

"Vad blir det om man blandar...? Ja vad blir det egentligen för resultat när man blandar olika fäger och ingredienser med varandra? Testa gärna experimenten hemma.

 1. I min ruta

  Arrangemang
  Datum onsdag 10 juni 2020 16:00 - 18:00
  Plats Säters bibliotek

  Vi skapar ett kollektivt minnesmärke för våren och sommaren 2020. Vi vill inspirera och uppmana er alla till att delta i skapandet. Alla kan och får vara med!

 2. I min ruta

  Arrangemang
  Datum onsdag 17 juni 2020 16:00 - 18:00
  Plats Säters bibliotek

  Vi skapar ett kollektivt minnesmärke för våren och sommaren 2020. Vi vill inspirera och uppmana er alla till att delta i skapandet. Alla kan och får vara med!