Påsklov på Säters bibliotek 31/3–11/4

I påsk har vi på biblioteken aktiviteter på temat hemligt!

gul fjäderboa, brun papperspåse, papper med hemliga koder-pyssel

Hemliga koder – klurig påse att ta med hem 

Lär dig hemliga koder så att du kan skriva egna hemliga meddelanden! Påse med kodhjul och olika spännande kodsystem att lära sig finns att hämta på biblioteken i Säter, Gustafs och Stora Skedvi. Gäller så länge lagret räcker. Utlämning av påsar från onsdag 31/3.

Bokgåva klurig aktivitetsbok att ta hem

Vi har 50 gåvoböcker att dela ut i Säter, Stora Skedvi och Gustafs! Det är en rolig och klurig aktivitetsbok som blir en spännande påsklovsaktivitet för hela familjen. Sätt er tillsammans, hitta spår, knäck koder och lös mysteriet! Boken passar från 6 år. Utlämning av böcker från onsdag 31/3.


Kodknäckar-historier – tipspromenad utomhus för hela familjen
 

Lös hemliga (och roliga?) meddelanden! Gå vår kluriga tipspromenad i fönstren på biblioteken i Säter och Stora Skedvi. Kom och gå när du vill från onsdag 31/3.


Trolldom & magiska drycker 
 digital aktivitet med LajvVerkstaden tisdag 6/4, kl 17­19

Skapa ett eget magiskt labb! Med hjälp av LajvVerkstaden blir du guidad hemma vid en dator eller surfplatta och får lära dig att göra egna magiska drycker och din helt egna trollstav. Passar bäst för dig som är 9–12 år. Mer information finns på bibliotek.sater.se, Instagram och Facebook. Begränsat antal platser, kontakta biblioteket via mejl eller telefon för anmälan: bibliotek@sater.se, 0225-55 186.Tips för dig från 13 år i Säter, Stora Skedvi och Gustafs leta godis + överraskning ute!

Under påsklovet har du från 13 år chans att hitta överraskningar på olika platser utomhus. Vi har gömt 30 stycken. Ledtrådar till var de är gömda hittar du på:

Instagram: satersbibliotek

Facebook:  Säters bibliotek

från fredag 2 april

 

På biblioteken i Säter så gäller snabba ärenden just nu, tyvärr kan man inte besöka biblioteket som vanligt. Du behöver göra ditt ärende kort, max 15 min per besök. Vi har en gräns på 8 besökare i lokalen åt gången. Lämna om möjligt familjen utanför när du kommer in och lånar böcker, sällskapsspel, pussel och hämtar påsklovspyssel.

 

Håll utkik på sociala medier för tips på roliga lovaktiviteter att göra hemma och digitalt!
Instagram: satersbibliotek, skedvibibblan. Facebook: Säters bibliotek.