Till dig som är förälder

På biblioteken är du varmt välkommen med ditt barn, för att leka, läsa, upptäcka eller bara umgås.

Bebiscafé

Bebiscafé är en träffpunkt för föräldrar med små barn, titta bland våra evenemang för att se terminens datum.

Böcker på förskolan

Böcker på förskolan är ett samarbete mellan förskolan och biblioteket. På alla förskolor i kommunen finns böcker från biblioteket att låna för dig som förälder. Ofta finns hyllan placerad i kapprummet, du är varmt välkommen att låna med dig böcker därifrån. Vi byter ut böckerna två gånger per år.

Böcker på andra språk

Du kan låna barnböcker på många fler språk än svenska. Fråga gärna oss på biblioteket för mer information och hjälp.

Föräldrahylla

På våra bibliotek hittar du många böcker som vänder sig speciellt till dig som förälder. Dessa böcker har vi samlat på föräldrahyllan, där vi hoppas att du som förälder ska kunna bli både informerad och inspirerad!

Gåvoböcker

Barnens första bok ger vi till alla nyfödda i kommunen. Genom BVC får föräldrar till nyfödda barn ett presentkort som byts mot boken på något av kommunens bibliotek i Säter, Gustafs eller Stora Skedvi.

Gåvobok till fyraåringar. När du och ditt barn besöker BVC vid 4-års besöket får ni en bilderbok från biblioteket.

Barnens andra bok delar vi ut till alla sexåringar, som bjuds in till regelbundna besök på biblioteket.

Läsa på annat sätt

All barn behöver böcker. Men alla böcker passar inte alla barn. Det är därför Äppelhyllan finns. Här hittar du böcker för och om barn med olika funktionsvariationer. Prata med oss i personalen så hjälper vi till att hitta rätt.

Det finns Daisy-skivor (för synskadade och dyslektiker t ex), blindskrift, taktila böcker och böcker med teckenspråk. Hyllan innehåller också böcker om olika funktionsvariationer. Det finns både böcker som vänder sig till barn och böcker för vuxna.