Digital vägledare för DigidelCenter Säter

Är du den som löser andras IT-problem? Har du förmåga att inspirera? Är du organiserad, tålmodig, påhittig och tycker om att lära dig själv och andra ny digital teknik? Då kanske du är du vår nya digitala vägledare!

Bibliotekets logga. Text: Är du vår nya digitala vägledare?

Sedan årsskiftet 2018/2019 har vi startat ett DigidelCenter i samarbete med Internetstiftelsen (internetstiftelsen.se), där fokuserar vi på ökad digital kunskap och eget skapande.

Vårt syfte med ett DigidelCenter är att skapa en plattform för digitalt lärande för alla. Säters bibliotek söker en digital vägledare för projektet DigidelCenter.

Arbetsuppgifter
I en lärandesituation kan det handla om allt från att visa hur en dators batteri laddas till att ge kunskap om hur artificiell intelligens fungerar. Fokus ligger på att vara ett stöd för människor i att komma igång med digitala tjänster, internet, hitta rätt bland appar eller andra frågor i den digitala vardagen.

Du kan till exempel hålla en kurs i Microsoft Office/Open Office, workshop i VR eller ha handledning i digital första hjälpen. Här har du en viktig roll att spela, dels genom att själv utföra aktiviteter i samverkan med tex företag, skola, föreningar, offentliga organisationer.

Du kommer också att skapa struktur och rutiner genom att planera, samordna och marknadsföra DigidelCentret tillsammans med ansvarig för DigidelCenter Säter. Vi vill ha dig som kan se individuella vägar till lärande, visa på praktisk användning av teknik, använda internet som vägar till både nytta och nöje.

Läs mer om jobbet: sater.se/naringsliv/jobba-hos-oss och sök så kanske vi får dig som ny kollega!

Taggar:

den 6 september 2019